[ فراخ محشية بالارز للشيف شربينى - Princess in my house فراخ محشية بالارز للشيف شربينى - Princess in my house

728x90 شفرة ادسنس

فراخ محشية بالارز للشيف شربينى



فراخ محشية بالارز للشيف شربينى
الفراخ المحشية من الاخر مش محتاجة كلام بصراحة هى تتعمل وانتى مغمضة بجد عن تجربة بتبقى تحفة عايزة اقولكوا بجد بتقى روعة جداااا


المقادير:
  • عدد 1 فرخة
  • 200 جرام ارز ابيض مطبوخ
  • ملح – فلفل
  • فلفل الوان
  • طماطم – زبيب
  • كزبرة خضراء
  • فلفل حار (حسب الرغبة)
  • زيت زيتون – زبدة
  • كركم – بصل مفروم
  • روزمارى (حسب الرغبة) 






طريقة التحضير:

  • ممكن لو عندك ارز مستوى فى الثلاجة يمكن استخدامة او نسوى الارز نصف التسوية .


  • نحضر طاسة ونضع بها زيت الزيتون او اى مادة دهنية تفضلينها ونضع عليها البصل المفروم .


  • نضع على البصل المفروم الروزمارى والفلفل الحار ونقلب ثم نضع عليها المكسرات حسب الرغبة ونضع الفلفل الالوان والكزبرة الخضرا والطماطم الفريش.


  • ونقلب جيدا ونضع الملح والفلفل الاسود ومجرد انها تدبل معايا بس يعنى تبقى فيها الطعم الكرسبى شوية لان احنا هنسوي جميع المقادير مرة اخرى مع الفراخ فيجب الانتباه لذلك.


  • ويمكن تقطيع كبدة الفراخ وتوضع على المقادير السابقة بتعطى طعم رائع مع الارز داخل الفرخة.


  • واخيرا نضع الارز المطبوخ على المقادير فى الطاسة ونقلب جيدا ونضع عليهم الكركم وملحوظة الكركم مفيد جداااا ومفيد للتخسيس ايضا ونقلب المقادير مع بعض و نرفع الطاسة من على النار.


  • ونحضر الفرخة والصنية التى سوف توضع بها ندهن الصينية بمادة دهنية ونتبل الفرخة تتبيلة بسيطة يعنى نضع عليها رشة ملح وفلفل من الداخل والخارج نضع عليها صلصة طماطم يعنى ندهن الفرخة بالملح والفلفل وندهنها ايضا بالصلصة من الداخل والخارج والصور موضحة لتعطى طعم جميل.


  •  ونحشى الفرخة من الداخل ونضع ايضا ارز تحت الجلد وما بين العظم لتأخذ كمية اكثر من الارز ونوسع بمعلقة كبيرة من داخل الجلد ونضع ارز ثانيا والارز المتبقى نضعة تحت الفرخة بعد خروجها من الفرن للتقديم والصور موضحة .


  • نقفل الفرخة بقى ازاى هنشوف مع بعض فى قطعة جلد فى اخر الفرخة من عند الرجلين مفتوحة نضع الرجل الاولى داخل الفتحة ثم نضع الرجل الثانية ايضا داخل الفتحة وكدة تبقى اتقفلت .


  • نضع الفرخة فى الصنية التى دهنت بالمادة الدهنية وندهن مرة اخرى الفرخة بالصلصة ونضع عليها رشة زيت من الوجة لكى تحمر معنا.


  • نضع الفرخة فى الفرن فى الوسط ونضع الارز المتبقى على النار مرة اخرى ليسخن حتى اضعة تحت الفرخة بعد خروجها من الفرن للتقديم يجب ان يكون ساخن ومستوى وعندما تحمر الفرخة اذا كانت محتاجة تسوية اكتر نغطيها بورق الومنيوم وعند خروجها ندهنها دهنة بسيطة زيت اذا حبينا لكى تعطى منظر جميل ولامع.


  • نحضر طبق التقديم ونضع الارز ونضع علية الفرخة وبالهنا والشفا.


 ممكن عمل الفراخ المشوية مع الخضار للشيف الشربينى ايضا نحاول نجدد ونغير
  • تعليقات بلوجر
  • تعليقات الفيس بوك
Item Reviewed: فراخ محشية بالارز للشيف شربينى Rating: 5 Reviewed By: Marwa sayed
Scroll to Top